Ukraina-projektimme

Slava Ukraini! Geroiem Slava! 

Mikä meidän Ukraina-projekti oikein on?

Ville Haapasalo on  seurannut sotaa yli 9 kuukautta, kun totesi olevansa voimaton.

 ”Olemme yhtiönä yrittäneet keksiä keinoja auttaa Ukrainaa. Olemme yrittäneet löytää tuotteita, joita voisimme tuottaa Ukrainasta Suomeen, mutta siellä on sota. Löysimme suolakurkkutehtaan, joka oli halukas lähettämään meille kurkkuja, heidän tehtaansa pommitettiin. Satoa oltiin korjaamassa, peltoja pommitettiin. Löysimme humalaa, mutta parisataa vuotta vanhassa laissa on kielletty humalan vieminen maasta sota-aikana. Laki muutettiin, mutta alueella käydään taisteluita. Näitä suunnitelmia ei ole hylätty, sillä näillä projekteilla voidaan saada Ukrainaan työtä ja tuloja.” – kertoo Ville.

”Itse olen lyhytpinnainen ihminen, kaiken pitää tapahtua NYT. Löysimme seuraavat faktat: Meillä on elintarviketuotantotila Puumalassa. Puumalassa ja sen ympäristössä on kymmeniä ukrainalaisia pakolaisstatuksella.”  

Niinpä intohimona ruokaan kehittyi seuraava idea! 

 • Kerätään ukrainalaisia yhteen ja käydään heidän kanssaan läpi:
  • mitkä ovat heidän mielestään tärkeimmät Ukrainalaiset ruoat.
  • kirjataan tarinat ruokien takana.
 • Tehdään ruokia yhdessä ukrainalaisten ja meidän ammattilaisten kanssa Puumalassa.
 • Viedään ruuat ja myyntipiste hyvälle paikalle.
 • Palkataan ukrainalaisia myyjiä.
 • Tuodaan tuotteet paikalle ja aloitetaan myynti.

Projektimme tavoitteena on:

 • Antaa pakolaisille töitä. Ukrainan vieraamme ovat olleet mukana projektista alusta asti, he kehittivät menun, tekevät ruokaa ja ovat myös myymässä sitä.
 • Ukrainalaisille mahdollisuus tuoda esiin
  heidän keittiötään ja kulttuuriaan.
 • Ja tärkeimpänä, että ruoan tuotosta lahjoitetaan Ukrainaan. Kerromme somessa avoimesti kertyneet lahjoitettavat summat viikottain.

Löydät Ukraina-kärrymme tällä hetkellä Helsingin Rautatieaseman Elielinaukiolta. Nyt on myynnissä borssikeittoa 10€, (liha- ja vegaaniversio) sekä perinteisiä ukrainalaisia piiraita 3€. Jokaisesta keitosta 2€ ja piiraasta 0,50€ menee hyväntekeväisyyteen tukemaan Ukrainan lapsia Pelastakaa Lapset RY:n kautta.

Löydät meidät tällä hetkellä Helsingin Rautatieaseman Elielinaukiolta ti-pe klo 11-18 ja la klo 11-16.

Lisäksi jokaisesta kiertävästä Hatsapuri-kärrystämme löydät georgialaisten herkkujen ohella myös ukrainalaisia ruokia! Osa tuotoista menee näissäkin Ukrainan lasten hyväksi! Tavoitteenamme on monipuolistaa menua lisäämällä uusia tuotteita sekä kiertää kärryillä koko Suomen ympäri. Löydät viikoittaisen aikataulumme täältä.

Shopping Cart